дом Култура Любомир Христов даде старт на Карнавала на плодородието (снимки)

Любомир Христов даде старт на Карнавала на плодородието (снимки)

0
ДЯЛ

С пищно дефиле и над 2 000 участници започна Х-тото издание на „Карнавал на плодородието“ в Шумен.

Минути преди това кметът Любомир Христов поздрави участниците в концерта тази вечер в „Арена Шумен“ и даде старт на карнавалните дни. На сцената в „Арена Шумен“ излязоха всички художествени ансамбли и групи на Шумен, завърнали се с отличия от различни конкурси в света – ансамблите „Луди млади“, „Шумен“ и „Мадара“.

Пъстрото дефиле потегли от Градската градина, премина по пешеходната зона на бул. „Славянски“ и спря на откритата сцена на пл.„Освобождение“, където присъстващите наблюдаваха музикално-танцовите прояви.

В дефилето участие взеха СК „Ритмик, клуб „Традиция“, СК „Мадарски конник“, градски духов оркестър „Михаил Биков“, ансамбли от Сърбия, Македония, както и ансамбъл „Шарено герданче“, които събраха аплодисментите на много шуменци, които въпреки студеното време наблюдаваха и се радваха на празника.

От 21.00 часа тази вечер зрителите ще имат възможност да наблюдават ефектна огнена картина със 100 факли и пиротехнически ефекти, представена от танцовите ансамбли.

Карнавалът ще продължи на 29 и 30 септември.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът на Хитрино: Всички семейства ще бъдат в собствените си домове до Нова година
Следваща статияОтбелязваме Световния ден на сърцето

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here