дом Общество Любомир Христов: Трябва да съхраним постигнатото, предстои ни и още много работа

Любомир Христов: Трябва да съхраним постигнатото, предстои ни и още много работа

0
ДЯЛ

“2018-та година беше изключително динамична. Продължихме да работим усилено за благоустрояването на Шумен, за подобряване на градската и образователната среда, за социалното и икономическото развитие на нашия град. Промяната е видима и ни задължава да следваме приоритетите си в тази посока още по-енергично и последователно. Предстои ни още много работа, ако искаме да наваксаме пропуснатото и истински да усетим, че живеем в един по-модерен, по-удобен и по-привлекателен град”, това обясни кметът Любомир Христов по време на годишния отчет за работата му, изнесен пред журналисти днес.
Отчетът започна с представяне на икономическото развитие на града, според който в Индустриалния парк са инвестирани вече близо 80 млн. лева за изграждане както на нови производствени мощности, така и за оформянето на новата подзона. Относно финансовия отчет, Христов посочи, че Община Шумен няма просрочени задължения.
„Приключи строителството на многофункционалната спортна зала „Арена Шумен“. Върху площ от 21 декара изградихме парк с места за отдих, детска площадка и автоматизирана поливна система за поддържане на зелените площи. В района на парка засадихме близо 200 нови дръвчета”, обясни кметът.
През 2018 година завършва санирането на още 8 жилищни блока и към момента обновените по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради са 20. Санирането на други седем блока ще приключи през следващата 2019-та година, като с тях ремонтираните в Шумен сгради по тази програма ще станат 27 на обща стойност 25 802 025 лева.
Христов припомни свършеното и в областта на образованието. „В началото на 2018 г. въведохме системата на делегирани бюджети в общинските детски градини на територията на общината. Въвеждането на системата доведе до повишаването на правата и отговорностите на директорите при разпределянето на бюджетните средства”, разясни градоначалникът.
Предстои въвеждане на електронна система за прием на деца в детските градини през следващата 2019/2020 учебна година. Системата цели спазване на принципите за равнопоставеност, равен достъп до качествено образование и недопускане на дискриминация при осигуряване правото на всяко дете на предучилищно образование.
Като краен резултат, кметът посочи, че е доволен от работата на своя екип и свършеното до този момент и обеща, че предстои още много усърден труд.
Акценти от отчета на общинския кмет Любомир Христов, може да видите тук.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАко изборите бяха днес: ГЕРБ печели с 21,2%, втори са БСП – 19,9%
Следваща статияИнспекцията по труда в Шумен констатира 382 нарушения само за месец

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here