дом Общество Любомир Пашов: Огромният заем от 2,5 милиона лева за водопровод загробва община...

Любомир Пашов: Огромният заем от 2,5 милиона лева за водопровод загробва община Хитрино

0
ДЯЛ

С гласовете на 13 съветници и двама „въздържали се“, Общинският съвет в Хитрино одобри тегленето на кредит от 2 млн. и 500 хиляди лева за рехабилитация на водопровод в село Каменяк.
„Поемането на заема е по Закона за общинския дълг в полза на местната общност“, е записано в докладната на кмета на Хитрино Нуридин Басри. По тази точка от дневния ред на днешната сесия е нямало дискусии, съобщиха съветници.
Своята остра, гражданска позиция срещу „заробването на малката община за 12 години“ изрази пред 24shumen.com Любомир Пашов, който има имот в селото.
„Как 4 години никой не се сети, че трябва да се ремонтира въпросният водопровод на едно малко село с малко над 200 жители? Случайно ли се сещаме точно една година преди предстоящия местен вот“, риторично попита Пашов. Според него е необяснимо, защо никой от Общинската администрация досега не си е направил труда да кандидатства с проект по европейски програми, което е много по-изгодно. „Отколкото да изплащаме огромния дълг от собствени приходи“, категоричен бе той.
Пашов недоумява как никой общински чиновник не е преценил, че при 6 млн. лева бюджет на община Хитрино, такъв смел ход с новия заем е необмислен.
Съветниците одобриха 660 лева разходи за лечение и рехабилитация на пострадали по време на железопътната катастрофа. Разходите бяха приети на база на протоколи от специална комисия. Сред пострадалите е и фризьорката Невин Емин, която изгуби зрението си. За да прогледне отново, в клиника в Истанбул ще й бъде направена операция, за която са необходими 30 хил.лева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПочитаме паметта на Света великомъченица Екатерина
Следваща статияВицепрезидентът Йотова в Каспичан: От повече духовна близост се нуждаем в този скаран свят

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here