дом Политика Любомир Любомиров, „Републиканци за България“ – Шумен: Предлагаме намаляване мандата на главния...

Любомир Любомиров, „Републиканци за България“ – Шумен: Предлагаме намаляване мандата на главния прокурор на до 5 години, без право на повторно избиране

0
ДЯЛ

Нашата кауза е да отстоим мястото на България в единна и силна Европа. Ние от „Републиканци за България“ сме единствените, които заставаме толкова категорично зад европейските ценности. Най-важните и належащи реформи, които трябва да се случат у нас, за да отговорим на европейските очаквания са в областта на правосъдната система.
Ние от „Републиканци за България“ предлагаме намаляване мандата на главния прокурор на до 5 години, без право на повторно избиране, защото според нас фигурата на главния прокурор не е натоварена с политики или управленски програми за чиято реализация е необходим дълъг период от време.
Предвиждаме възможност за въвеждане на президентско вето при назначаване на главния прокурор, председателите на Висшия административен съд и Висшия касационен съд.
Тези наши намерения отчитат недоволството сред българското общество натрупано от спорната роля на главния прокурор и неефективната работа на прокуратурата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтпускат 20 000 лева за довършване на църквата в Каспичан
Следваща статияНови 3 502 случая на COVID-19 у нас, в Шуменско са 79

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here