дом Прогноза за времето Лошото време продължава, Шуменска област отново под оранжев код

Лошото време продължава, Шуменска област отново под оранжев код

0
ДЯЛ

Тази снеговалежите в страната ще се усилят и снежната покривка ще се увеличава. С умерен и временно силен североизточен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. Ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания.
В петък от югозапад валежите временно ще отслабват и в много райони за кратко ще спрат, но привечер от юг отново ще се активизират. Североизточният вятър ще отслабне, ще се ориентира от северозапад и в източната половина от страната ще е умерен, по Черноморието и временно силен. Максималните температури в по-голямата част от Северна България ще са около нулата – там ще вали сняг, в Южна и по Черноморието – до 6°-8° и там снегът временно ще преминава в дъжд, и има условия за обледяване на проводници.
В Шуменска област отново е обявен оранжев код за петък, предупреждават от НИМХ-БАН. О областта снеговалежите ще продължат. Ще се образува нова снежна покривка над 20 см. В комбинация със силния вятър остават условията за виелици и навявания. Максималните температури ще са около 1 градуса, а минималните ще паднат до 4 градуса под нулата.
Предупреждението от втора степен е в сила и за областите Силистра, Разград, Търговище, Русе, Велико Търново, Плевен, Габрово и Ловеч.
В останала част от страната предупредителният код за опасно време е жълт.
Снимка: НИМХ-БАН
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗа щъркелите и хората: Мътничани носят храна на ятото край водоема
Следваща статияАПИ: Шофьорите да карат със скорост, съобразена със зимните условия и без резки маневри

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here