дом Общество Локомотивът от взрива в Хитрино водил дерайлиралия влак в Пловдив

Локомотивът от взрива в Хитрино водил дерайлиралия влак в Пловдив

0
ДЯЛ

Дерайлиралият влак в района на Централна гара в Пловдив и взривилата се композиция в Хитрино през 2016 година, са били водени от един и същи локомотив. Това обяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.
За инцидента е образувано досъдебно производство, разпитани са свидетели. Провеждат се следствени действия.
След приключването на огледите дерайлиралата товарна композиция ще бъде вдигната с кранове от София.
Припомняме, че рано сутринта вчера в района на Централна гара в Пловдив дерайлира влак на фирма „Булмаркет“. Композиция на същата фирма предизвика трагичния взрив в Хитрино в края на 2016 година.
Три цистерни с пропан-бутан и два локомотива излязоха от релсите вчера в Повдив.
По първоначални данни причината за инцидента е счупване на език от релса на стрелка 74 при влизане в гарата. При тежкия инцидент пострадали нямаше, не бяха застрашени и хората, които живеят в близост до гарата.
По-късно от фирма „Булмаркет“ съобщиха, че причина за излизането на влака от релсите е лошото състояние на железния път. Според системите за контрол на автомобила влакът се е движил със скорост от 33 километра в час при разрешени 40 километра.
Снимка: Илюстративна
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПродават на търг 6 терена във вилната зона на Шумен
Следваща статияДоброволци от Франция ще проучват културното наследство на Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here