дом ТОП Ловът на местен дребен дивеч започна

Ловът на местен дребен дивеч започна

0
ДЯЛ

Съгласно Закона за лова и опазване на дивеча ловуването на местен дребен дивеч ще се извършва в събота, неделя и в дните, обявени за официални празници, а на водоплаващ дивеч – след 1 януари и в сряда. Първата дата за провеждане на подобно ловуване е 6 октомври (събота), като по линия на организирания ловен туризъм, ловът се провежда от днес, 1 октомври. Това съобщи на сайта си СИДП.
Обект на отстрел при този вид лов са див заек; дива пуйка; фазани; токачки; яребици и кеклици; както и различни видове водоплаващ дивеч (голяма белочела гъска; зеленоглава патица; лятно и зимно бърне; фиш; лопатарка; черна потапница, черна лиска).
Ловуването на местен дребен дивеч се извършва само през деня – един час преди изгрева и един час след залеза на слънцето.
Разрешителното за индивидуален лов на мигриращ и водоплаващ дивеч, както и на фазан, яребица и кеклик на територията на ловностопанските райони на ловните сдружения се издава за срок един месец, като за фазан, яребица и кеклик е с фиксирани дати на излета съгласно утвърден график.
Съгласно установените норми за отстрел, един ловец за един ловен излет може да отстреля до: 3 бр. голяма белочела гъска, 5 бр. диви патици – обект на лов, 2 бр. фазани и токачки, 4 бр. яребици и кеклици, 1 заек.
Забранено е използването на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, живи птици за примамка, ловни соколи и други грабливи птици, независимо от вида и произхода им, както и ловни хрътки и други забранени средства и методи за ловуване
По време на ловуване ловците трябва да бъдат екипирани с ленти, шапки или облекло с ярък сигнален цвят. Глобата за неизползване на подобна екипировка е от 100 до 500 лв. Забранена е употребата на алкохол, наркотични или упойващи вещества, като глобата за употребата им е от 200 до 2000 лв.
Ловците са длъжни стриктно да спазват правилата за безопасност и противопожарните изисквания при провеждането на ловните излети.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСъдът реши: „Задържане под стража“ за тримата шуменци, участвали в ало измами
Следваща статияРодители скочиха срещу учебник по биология, обяснявал за влечението към същия пол

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here