дом Здраве Ловци ще ползват ями за животински продукти срещу Африканската чума

Ловци ще ползват ями за животински продукти срещу Африканската чума

0
ДЯЛ

В ловностопанските райони ще се изграждат ями за съхранение на странични животински продукти. Дейността е свързана с превенцията на Африканската чума по свинете и съпътства и други мерки, които да предприемат ловците по време на лов на дива свиня, съобщават от Изпълнителната агенция по горите. Въпросните ями ще трябва да са готови до 25 септември.
Изискването е те да са на удобни за самите ловци места и да са достъпни за високо проходима техника с цел безопасно извозване на отпадните животински продукти до тях. Целта е това да става при спазване на противоепизоотичните изисквания и на мерките за биосигурност. Стените и дъното на ямите трябва да са от материал, който не позволява проникването на тъкани и течности от отпадните продукти в почвата и околната среда като дълбочината да е поне 2 м и ширината поне 1,20 м. При извършване на обработката на отстреляните животни, отпадните продукти е необходимо да се поставят в изградените ями и да се третират с негасена вар. Ямите трябва да са покрити с масивни капаци и да са оградени с ограда, която да е вградена в земята поне 30 см за ограничаване на достъпа на хищници. Оградата трябва да се намира на разстояние най-малко в радиус 1.5 м от ямата като се постави обозначителна табела: „Странични животински продукти“, уточняват от Изпълнителната агенция по горите.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКултурна програма на Община Шумен за месец септември
Следваща статияОбщинският фонд „Култура“ финансира 23 проекта в направление „Творчески Шумен – 2018“