дом Общество Литературният критик Иван Карадочев е предложен за Почетен гражданин на Шумен

Литературният критик Иван Карадочев е предложен за Почетен гражданин на Шумен

0
ДЯЛ

Предложение литературният критик Иван Карадочев да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на град Шумен” ще бъде гласувано от Общинския съвет в края на този месец. То е направено от почетните граждани на Шумен Антонин Горчев и проф. Христо Тредафилов и общественика Николай Калев.
Иван Карадочев е роден на 15 февруари 1951 г. в Троян. Завършва „Българска филология” в Шуменския университет „Еп. Констатин Преславски”. Работи в сп. „Пламък” от 1985 г. до 1989 г. Литературният критик и културолог Иван Карадочев има над 2000 публикации. Пише статии за творчеството на Ивайло Петров, Йордан Радичков, Евгений Кузманов, Тончо Жечев, Светлозар Игов, Роза Боянова. Открива и подкрепя млади български поети. Учредител е на Националния конкурс за поезия „Иван Пейчев”. Член е на Съюза на българските писатели. Председател е на основания през 2019 г. „Клуб култура за Шумен”.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОколо полунощ ще бъде възстановено водоподаването в Шумен
Следваща статияЗапочна пълненето на довеждащия водопровод от „Тича“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here