дом Здраве Летен вирус поваля с температура и разстройство

Летен вирус поваля с температура и разстройство

0
ДЯЛ

Тази година вълната от вирусни инфекции е започнала по-рано най-вероятно заради достигането на много високи температури още в началото на месец юни, смятат епидеомолози. Вирусите засягат главно храносмилателния тракт. Летните инфекции протичат с типичните симптоми като достигат висока температура, трудно поддаваща се на сваляне, гадене и повръщане, диария, главоболие и силната отпадналост, като отделните щамове имат и други собствени характеристики. Към момента няма нещо, което да предизвика особена тревога или да е различно от другите сезони.
Антибиотици са абсолютно излишни, те не влияят на летните вируси и не само, че не подпомагат състоянието, а понякога с техните странични реакции могат и да го усложнят, като натоварят допълнително стомашно-чревния тракт, предупреждават специалисти.
В масовата част от случаите, може би 90%, и особено хората в добро състояние, изкарват инфекциите “на крак”. Лекарите препоръчват да се избягва самолечението, а навреме да се търси медицинска помощ. Това се отнася преди всичко за децата до 5-6 години и възрастни хора с продължаващи заболявания, защото при тях може да се стигне до сериозни усложнения. Освен подходящо лечение, при наличието на летен вирус е добре да се спазва и лек хранителен режим.При децата обаче едно две повръщания водят до дехидратация и тогава са необходими по-сериозни мерки по отношение на възстановяването на течностите, понякога това става дори само с включването на една система и състоянието на детето се подобрява рязко. Като цяло лечението на летните вируси протича сравнително леко в голям брой от случаите и не налага сериозно лечение.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПрокуратурата иска нова присъда за измамник, преправил чек за 5 милиона евро
Следваща статияРасте броят на жилищата в Шуменско