дом Политика Левицата умува дали да иска касиране на изборите в Шумен

Левицата умува дали да иска касиране на изборите в Шумен

0
ДЯЛ

Заради сигнали за купуване на гласове по всяка вероятност БСП ще внесе в Административен съд – Шумен жалба за касиране на изборите, довери пред 24shumen.com източник от местната централа.
„Ще искаме цялостно касиране на изборите, като към документацията приложим съответните доказателства, в т.ч. и репортаж, излъчен по БНТ. А съдът ще прецени ще има ли ново броене на бюлетини или не, или назначаване на други процедури“, уточни нашият информатор.
Той сподели, че в деня на вота са викали полицейски екип, заради купуване на гласове. Става дума за известен ромски барон, който предлагал финансови облаги срещу глас за единия кандидат. Ромските махали били обходени щателно отначало с Мерцедес, а после с микробус. С този „личен транспорт“ били извозвани избиратели, твърди нашият източник.
Репортер на 24shumen.com попита кандидатът на БСП Венцислав Венков признават ли изборните резултати, но той отказа коментар.
Депутатът Иван Иванов обясни, че общинският председател може да прецени какъв ще бъде следващият ход на левицата при минималната разлика от 77 гласа.
„Все още обсъждаме, но ще ви информираме за решението“, заяви пък общинският председател на БСП Веселин Пенчев.
„В Шумен разликата ни е само 77 гласа при над 400 невалидни бюлетини. Тук ще обсъждаме искане на броене на бюлетините и евентуално касиране на вота“. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция по-рано днес.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВенцислав Венков: Желая на победителите мъдрост и воля да изпълнят обещаното
Следваща статияЛюбомир Христов: Благодаря за доверието!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here