дом Наблюдател Кървавият бизнес „Кучешки боеве” и в Шумен?

Кървавият бизнес „Кучешки боеве” и в Шумен?

3
ДЯЛ

Варненската организация „“Animal hope“ сигнализира за развъдник, в който се отглеждат кучета за бой. Според природозащитниците той се помещава в Шумен, но все още не е ясно къде точно се намира човекът, който се занимава с нехуманната дейност. За жестоките сцени между кучетата, собственикът се похвалил лично във Фейсбук профила си. Ужасяващите снимки вдигнаха на крак природозащитници и предизвикаха стотици негативни коментари в социалните мрежи. На тях питбули се разкъсват до смърт, а момчето стои и наблюдава кървавата сцена. Публична тайна е, че боевете с кучета отдавна са един стабилен доход за участници и за сеирджии. В България залаганията се движат между 400 и 10 000 евро за доказано куче, твърдят запознати с кървавия „бизнес”. Трудно обаче се преследват от органите на реда, тъй като местата, на които се провеждат боевете се пазят в тайна. „Организацията е много стегната. Мястото често се решава с жребий. Догмените, както сами се наричат, не „бият“ кучетата си в градовете. Те пътуват из страната и избират за арени запустели фабрики, отдалечени места, гаражи и дори апартаменти. Достъпът до кървавите арени изобщо не е лесен“, твърдят пред 24shumen.com запознати със схемата.
Организацията става обикновено по телефона и интернет.
„Кучешките боеве са елитарна игра с баснословни залози в тесен кръг посветени.
Наричат зверството си „мъжки спорт с хуманни правила към животните“. Подходящ само за хора с желязна психика и здрави нерви. И всичко е бизнес, който започва като хоби“, поясни още източникът.
Според законодателството в България всеки, който организира или участва в провеждането на боеве с животни, се наказва с лишаване от свобода до 5 години и глоба от 5 до 10 000 лева. До 3 години затвор пък се предвижда за стопанин на животно, което ухапе тежко човек.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВремето: Очаква ни топла и слънчева седмицa
Следваща статияДоказано: Подложени сме на хранителен геноцид!

3 КОМЕНТАРИ

    • Възмутена и отвратена съм! Как може да има хора, които ползват благородните качества на животинките, за да задоволяват долните си страсти 🙁 !!!

  1. Защо не качихте и снимка на лицето му да се види хубаво кой е, не трябва да се крият престъпниците, особенно когато са 20 годишни момченца.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here