дом Общество Край на разходките и излетите на Шуменското плато

Край на разходките и излетите на Шуменското плато

0
ДЯЛ

Разходките и излетите в Природен парк „Шуменско плато“ се забраняват. Това оповести днес областния управител проф. Стефан Желев след заседание на Областния кризисен щаб за координация и противодействие на разпространението на коронавируса. Ограничението е сред мерките, които се предприемат във връзка с разпространението на COVID-19.
От 00.00 часа тази нощ влезе в сила заповедта на здравния министър, с която се забранява излизането и събирането на хора в паркове, градски градини, спортни, детски площадки, открити и закрити пространства. От 8.30 до 10.30 часа е забранено посещението на хранителни магазини и аптеки на лица под 60 години.
120 полицаи ще следят за спазване на наложените ограничения за влизане и излизане от Шумен.
Работодателите имат срок от 2 дни да предоставят удостоверения на служителите си, които не са от Шумен, за да бъдат пропускани през 9-те КПП на града.
В област Шумен са регистрирани 9 случая на нарушаване на домашна карантина. По тях са образувани проверки и са докладвани на прокуратурата.
„До момента над 100 души са поставени под домашна карантина в Шуменско“, информира директорът на ОДМВР старши комисар Ялчън Расим.
Днес и утре от 8.00 до 17.00 ще работи служба „Гражданска регистрация“. Гражданите, които желаят и имат необходимост могат да променят адресната си регистрация.
Утре се очаква да пристигнат 800 защитни костюма за многократна употреба и 2 000 предпазни маски с висока степен на защита. Облеклата и маските са само за медицинските работници и ще бъдат разпределени от РЗИ-Шумен.
В рамките на дарителската кампания „Помогни сега“ вчера са постъпили 8 000 маски и 4 000 броя ръкавици. Други 250 маски са раздадени на работещи в болницата и в село Царев брод.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗатварят кафе автоматите в Шумен, установен е един контактен на заразения с COVID-19
Следваща статияПетима нарушили карантината, грози ги затвор и глоба

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here