дом Общество Концерт на четвъртия етаж

Концерт на четвъртия етаж

0
ДЯЛ

Две поредни вечери много шуменци бяха приятно изненадани и очаровани от неочакван концерт. Една жена обедини града и дари усещане за общност и единство. В тежките дни на изпитание Теменужка Алексиева с много настроение стори това, което може да прави най-добре – пя за всички шуменци.
Неочакваният концерт дойде от балкона на четвъртия етаж на блок на улица „Асен Златаров“ №16. Изпълненията певицата излъчваше директно на страницата си във Фейсбук. Оказа се, че концерта е следен от хора не само в Шумен и България, но от Испания, САЩ и други държави.
„Знам, че ситуацията е трудна за всички нас. Аз съм певица и в това време на изпитание не мога да остана безразлична. Виждам, че и хората се нуждаят от подкрепа. Това ме провокира да изляза на балкона и да поздравя всички с изпълненията си“, разказа за 24shumen.com обичаната шуменска певица.
В петък вечерта била сама на балкона и за да я виждат съседите се наложило да се качи на табуретка. Така след всяко изпълнение, Нуша, както я наричат приятелите, трябвало да слиза до лаптопа и после пак да се качва на импровизираната си сцена. „Аз съм висока 151 сантиметра. Беше голямо тичане, но вчера вечерта техническите дейности пое колегата Галин Радушев“, обясни Теменужка Алексиева.
Певицата е завършила хорово дирижиране в Музикалната академия в Пловдив. Преди 1989 година е била ръководител на редица хорове. Едно десетилетие е част от хора на Ансамбъл „Шумен“. Водеща е на сватби, кръщенета и други весели ритуали. Теменужка Алексиева е едно от най-разпознаваемите лица в Шумен, била е певица във всички известни големи заведения в областния град.
Днес й е трудно да издържи без музиката и любимата публика. „Няма как хората на изкуството да останат безразлични в тази ситуация. Всички трябва да съхраним духа си, защото без дух човек е нищо. Трудностите ще отминат“, казва с увереност Теменужка Алексиева.
Жестът на певицата очаровал съседите й. Някои от тях монтирали камери на балконите си и заснели изпълненията на Нуша. „Всички излизат на терасите си. Забавляват се и аплодират. Недоволни няма“, радва се Теменужка Алексиева.
Концертите от балкона на четвъртия етаж вече имат над 2 000 гледания, а споделянията са десетки. Стотици са одобрителните коментари и музикални желания, които певицата изпълнява с радост, дори и да се налага да повтаря някое парче.
„Вече два дни не спират въпросите дали ще продължа с концертите от балкона. Запитване получих дори от Швейцария, където искат също да ме гледат“, казва Теменужка. Преди изпълненията профилът й във Фейсбук бил достъпен само за приятели. Сега обаче се наложило да промени настройките и вече е достъпен за всички нейни почитатели.
Концертите ще продължат. След няколко дни певицата предвижда нов. Сценичните тоалети и обувки чакат, както са в очакване и всички българи по света и у нас.
„Нека всички спазваме мерките за безопасност. Дълг на творците е да съхраним духа на хората, за да преминем заедно през този тежък момент. Само с търпение ще излезем от кризата“, каза за финал Теменужка Алексиева.
Снимка: Личен архив
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОсма жертва на коронавируса в страната
Следваща статия8 са новите случаи с COVID-19 в страната

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here