дом Други Концертът „Памет българска“ в Шумен се отменя

Концертът „Памет българска“ в Шумен се отменя

0
ДЯЛ

Отменя се концертът „Памет българска“, включен в празничната програма на Шумен за Трети март, утре. Промяната се налага поради усложнената епидемична обстановка и препоръката на РЗИ – Шумен за прекратяване на учебните занятия в областта до 6 март, включително.
Също по информация на РЗИ – Шумен през последните дни се наблюдава ежедневно увеличаване на броя на острите респираторни и грипни заболявания и струпването на много хора на едно място в затворено пространство не е препоръчително.
Всички останали събития, включени в празничната програма за Трети март, ще се състоят в часовете, в които са обявени предварително.
Програмата на 3-ти март ще започне в 10.00 часа в храма „Свето Възнесение Господне“, където ще бъдат отслужени заупокойна молитва за загиналите воини и опълченци за Освобождението на България и молебен за здраве. Ще бъдат положени и венци и цветя пред паметника на капитан Колесников в двора на храма.
Общинската администрация отправя покана към гражданите да се включат от 11.00 часа в голямото българско хоро на площада пред ДКТ „Васил Друмев“ заедно с танцьори от НЧ „Асен Златаров-1872“ и различни непрофесионални танцови групи.
Кулминацията на честването е тържествената вечерна заря-проверка. Тя е от 18.30 часа на площад „Кристал“ пред Паметника на загиналите във войните шуменци. Слово за националния празник ще произнесе деканът на Факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ полк. Дилян Димитров.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗаради грипа: Отмениха официалния ритуал от честванията на Шипка за 3 март
Следваща статия9 каруци, 2 коня, автомобил , 6 резачки и 50 кубика дърва конфискуваха горските от СИДП

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here