дом Общество Контейнер за смет очука кола, магистрати оправдаха обвинените за инцидента

Контейнер за смет очука кола, магистрати оправдаха обвинените за инцидента

0
ДЯЛ

Контейнер за смет смачка калник на автомобил, окръжните магистрати оправдаха обвинените за инцидента. Това стана ясно от съдебното дело, заведено от потърпевшата Д.М., собственик на повреденото возило.
Шуменският окръжен съд е отменил решението на Районния съд в града, с което Община Шумен била осъдена да заплати 399,11 лева – разноски за ремонт на лек автомобил, повреден от паднал контейнер за разделно събиране на отпадъци.
На 7 април 2017 година около 8.00 часа сутринта Д.М. видяла, че автомобилът й „Тойота Ярис“ е със смачкан ляв калник, а до колата има обърнат контейнер за разделно събиране на отпадъци. Пристигналите на мястото полицаи установили, че возилото е повредено при падането на контейнера, собственост на фирма „Булекопак“. По време на делото се изяснило, че през нощта срещу 7 април е имало силен вятър със скорост около 10 метра в секунда. Не той обаче бил причина за блъскането на контейнера в колата. Свидетели разказали, че много често клошари местели съдовете за смет, вандали също събаряли или премествали казаните. Това е и най-вероятната причина за падането на контейнера.
Въпреки това Районният съд постановил Общината и фирмата да възстановят парите на Д.М. за ремонта на колата.
Местната управа и „Булекопак“ обаче обжалвали решението на първоинстанционния съд. При гледане на делото от Шуменския окръжен съд Общината и фирмата са оправдани, а всички разноски по делото ще бъдат заплатени от Д.М.
Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПроф. Стефан Данаилов пред 24shumen.com: Изумен съм от уволнението на актьора Милен Димитров
Следваща статияСлънчево с умерен вятър ще бъде времето днес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here