дом Общество Конкурс за Световния ден на водата обявиха РИОСВ-Шумен и БД „Черноморски район“

Конкурс за Световния ден на водата обявиха РИОСВ-Шумен и БД „Черноморски район“

0
ДЯЛ

Конкурс за изработване на макет на естествен воден обект и електронна картичка с послание, обяви РИОСВ-Шумен. Творческата надпревара е посветена на Световния ден на водата – 22 март, съобщиха от Екоинспекцията в Шумен.
Мотото на конкурса е е „Никой не оставя зад себе си“.
От 15 февруари до 15 март ученици от 1 до 4 клас могат да участват с изработени от тях макети, както индивидуално, така и в групи до 5 деца. Макетите трябва да са изработени от естествени, рециклирани или отпадъчни материали. Няма ограничение за инструментите и техниката за изработване на творбите. Критерии за оценяването им ще са естетическото и художествено оформяне, и оригиналността на предметите.
В конкурса с индивидуално изработени електронни картички могат да участват ученици от 5 до 9 клас. Критериите за оценка на творбите ще са изразената позиция, оригиналност и творчески подход към темата, текстово послание и практическа приложимост. Авторите на проектите са свободни в избора на техника.
Оценяването на проектите в двете категории ще се извърши от комисия на РИОСВ-Шумен и БД „Черно море“.
Към всяка конкурсна работа трябва да бъдат посочени име на автора, възраст, учебно заведение, адрес за контакти, телефон и име на класния ръководител.
Всички конкурсни творби трябва да бъдат изпратени до 15 март.
Електронните картички се приемат на riosvshn_pr@abv.bg или БДЧР bdvarna@bsbd.org.
Макетите трябва да се изпратят на адрес: РИОСВ-Шумен (гр. Шумен, ул. „Съединение“ №71, ет. 3) или за БДЧР (гр. Варна, ул. „Ал. Дякович“ №33).
Класирането ще бъде оповестено на 20 март на страниците на РИОСВ-Шумен и БДЧР. Всички участници в конкурса ще получат грамоти, а първите трима специални предметни награди. Наградите и грамотите ще бъдат изпратени по пощата на посочените от участниците адреси. Представените в ученическия конкурс творби не се връщат на участниците и ще бъдат използвани при подготовката на информационно-образователни материали на РИОСВ и БДЧР, уточняват организаторите.
Допълнителна информация за конкурса е публикувана на адрес http://www.worldwaterday.org.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВремето остава облачно, с температури до 5 градуса
Следваща статияЗа пореден път: РЗИ с анонимно и безплатно изследване на СПИН

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here