дом Общество Конкурс за екологична инициатива организират РИОСВ-Шумен и Басейнова дирекция

Конкурс за екологична инициатива организират РИОСВ-Шумен и Басейнова дирекция

0
ДЯЛ

„Мисли зелено – пази природата“ е мотото на конкурса, организиран от РИОСВ-Шумен и Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР) за най-добра реализирана екологична инициатива през учебната 2018/2019 г. сред образователните институции от Шуменска и Търговищка област. Това съобщиха от РИОСВ.
Конкурсът има за цел да формира у подрастващите отговорност за опазване на околната среда.
Участниците ще бъдат разделени на две категории: на групи от детските градини и класове от училища.
Жури от експерти на РИОСВ-Шумен и БДЧР ще оценява екоакции, свързани с почистване, озеленяване, зацветяване и засаждане, рециклиране и разделно събиране на отпадъци, провеждане на беседи и издаване и публикуване на печатни издания на екологична тема (вестник, брошура, книга и др.). Желателно е проектът да е свързан с учебния процес в училището или детската градина.
Желаещите да участват в конкурса могат да подават своите проекти от 15 април до 17 май 2019 г. на електронна поща на РИОСВ-Шумен pr@riosv-shumen.eu или БДЧР bdvarna@bsbd.org. Проектите трябва да съдържат кратко описание за реализираната инициатива, придружено от снимков материал, информация за образователната структура и лице за контакти (имена, телефон за контакти, длъжност). Класирането ще бъде оповестено на 22 май 2019 г. на сайта на РИОСВ-Шумен и БДЧР. Всички участници в конкурса ще получат грамоти, а първите трима в своите категория – предметни награди. Награждаването ще се проведе в Световния ден на околната среда – 5 юни, в Информационния център на РИОСВ-Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЦветан Цветанов в Шумен: При излизане на дете зад граница в пълномощното трябва да пише от кое училище е
Следваща статияБДЖ започна предварителна продажба на билети за празниците

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here