дом Култура Конкурс „Аз рецитирам българска възрожденска поезия“ обяви шуменско читалище

Конкурс „Аз рецитирам българска възрожденска поезия“ обяви шуменско читалище

0
ДЯЛ

Рецитаторски конкурс „Аз рецитирам българска възрожденска поезия“ по случай 60-годишнината от създаване си ще проведе шуменското читалище „Пробуда – 1958” на 24 ноември т. г. от 10.00 ч. в РБ „Стилиян Чилингиров”.
В конкурса могат да участват деца и младежи до 18-годишна възраст. Участниците трябва да изпълнят по свой избор едно произведение на български възрожденски поет.
Желаещите да участват трябва да подадат заявка за участие до 12 ноември т. г. на адрес: e-mail: probudashumen1958@abv.bg или mms_shumen@abv.bg. Заявката е в свободен текст и трябва да съдържа име на участника, възраст, произведение, с което ще се представи и неговия автор, както и институцията, която ще представи – ДГ, училище, читалище и др.
Участниците ще бъдат оценявани от компетентно жури. За да получат увереност в своята подготовка по произведение на български автор – възрожденец, организаторите дават възможност на децата да посетят час по художествено слово при Панайот Калудов – педагог и ръководител на клуба по детско театрално майсторство в Общинския детски комплекс, Шумен.
Предстоящото V – то издание на конкурса ще бъде посветено на на 60-годишнината от създаване на НЧ „Пробуда – 1958” в Шумен, 170 години от рождението на Христо Ботев и 140 г. от рождението на Пейо Яворов.
В рамките на четири поредни издания, конкурсът придоби популярност и има участници от целия шуменски регион. Той спечели положителната оценка на децата, на техните родители и учители.
Събитието се организира от Народно читалище „Пробуда-1958” и къща музей „Панайот Волов” в Шумен, с подкрепата на Община Шумен и Сдружение „Отечествен съюз”, град София.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВъзрастен мъж е загинал след падане от тераса
Следваща статияЩе напусне ли ДПС парламента? Карадайъ: Предсрочните избори са неизбежни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here