дом Култура Композиторът Николай Тодоров представи музикалния си сборник „Незнайно вино“

Композиторът Николай Тодоров представи музикалния си сборник „Незнайно вино“

0
ДЯЛ
Снимка: НЧ "Добри Войников"

Шуменският композитор Николай Тодоров-Кайо представи пред публика музикалния си сборник „Незнайно вино”. Творческата среща бе в зала „Сава Доброплодни” на НЧ „Добри Войников-1856”
Музикалният сборник съдържа авторски песни на Николай Тодоров, които са награждавани на редица фестивали и конкурси. Издаден е с помощта на Фонд „Култура” на Община Шумен.
В залата присъстваха колеги и приятели, с които Николай Тодоров е работил през годините, музикални и читалищни дейци от Шумен.

Снимка: НЧ „Добри Войников“

Вокална група „Малка серенада”, Живко Жеков и Тодор Дачев изпълниха любими песни на много шуменци, написани от Николай Тодоров-Кайо.
Николай Тодоров е роден през 1943 година в Шумен. Дипломира се в „Естраден отдел” на Българската държавна консерватория. Бил е диригент в Шуменския театър, музиколог към Държавна агенция „Музика”, създател е на оркестър „Шумен”.
От 1996 г. е художествен ръководител на Вокална формация „Малка серенада” към НЧ „Добри Войников-1856”. Кайо композира музиката, създава текстовете и аранжиментите на редица обичани от шуменци популярни песни. Автор е на музиката на редица театрални спектакли. Носител е на престижни награди за авторска песен от национални и международни конкурси.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия1 378 първолаци и осмокласници в област Шумен получиха първата част от помощта от 250 лева
Следваща статияВъпросите и отговорите за приемния ден на кмета на Шумен – в писмен вид

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here