дом Общество Комисията по икономическа политика прие отчетите на общинските дружества

Комисията по икономическа политика прие отчетите на общинските дружества

0
ДЯЛ

Годишните отчети на едноличните общински търговски дружества прие на заседание постоянната комисия „Икономическа политика, общинска собственост и контрол на сделките с общинско имущество“.
„След въвеждане на извънредно положение месечният оборот от 7 800 лв. спадна на 1 200 лв. Закупувани са предпазни маски, дезинфектанти, специални престилки . В тази ситуация предвиждаме 3 000 лв. дивидент, но ще ни бъде изключително трудно да го платим“, заяви управителят на Дентален център д-р Малина Милчева.
Тя предложи да се промени политиката на изплащане чрез варианта разпределяне на сумата по месеци.
„Комплексен онкологичен център /КОЦ/ пак е с отрицателен финансов резултат минус 317 хиляди лева, но за сметка на това е увеличена оперативната печалба в размер на 1 181 000 лв“, обяви бившият управител д-р Сотир Караниколов. Неговото обяснение за негативния резултат са амортизационните отчисления, които се правят всяка година за 1,5 млн. лв. Според него такава ще бъде тенденцията и през следващите години.
Най-сериозната инвестиция за тази година е закупуването на нов линеен ускорител за 4 млн. лв. без ДДС. „Ще я реализираме сами“, убеден е д-р Караниколов.
Мрачната прогноза по думите му, че за следващите години не се очертава положителен финансов резултат.
В момента се изплаща гама камера с месечна вноска 38 хиляди лева.
„Дъщерно дружество към КОЦ има вземания от РЗОК за 300 хиляди лева. Предоставили сме изпълнителни листи към Националната каса. Шести месец вече движение по тези листи няма“, съобщи управителят. Тези средства са ни нужни, принципалът, ако може да ни съдейства да ги получим, предложи той.
Съдебните дела срещу РЗОК са приключили с решения в полза на КОЦ. „Писмата, които изпращаме, чрез адвокат все едно че никой не ги чете“, възмущава се д-р Караниколов от бездействието по изпълнителните листи, издадени преди година.
Правата, които КОЦ има са комуникация чрез писма, но в никакъв случай блокиране на сметки или някаква цесия.
По думите на д-р Караниколов решението на съда явно не важи и за Националната здравна каса.
Трудности и неизвестност стоят и пред друга общинска структура – ДКЦ 1, стана ясно от изявлението на управителя д-р Миглена Ангелова.
„Замисляме се дали да не входираме към Общинския съвет докладна да има разсрочване в изплащането на дивидента“, предложи тя.
Общинският съветник Венцислав Венков е на мнение, че вземанията на КОЦ трябва да се обезпечат, защото са абсолютно законни.
Според него трябва да се представи проблема пред Надзорния съвет на НЗОК и да се вземе решение за изплащане на сумата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГрадушка удари каолиновското село Тодор Икономово
Следваща статияОбновление: Джипитата в община Върбица с ремонтирани кабинети

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here