дом Общество Комисията по бюджет и финанси подкрепи ремонта на Обществената трапезария в Шумен

Комисията по бюджет и финанси подкрепи ремонта на Обществената трапезария в Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Постоянната комисия „Бюджет и финанси“ подкрепи докладната Община Шумен да кандидатства с проект „Ремонт и реконструкция на Обществена трапезария“, като осигури 10% съфинансиране. И шестимата членове гласуваха за реализацията на проектното предложение.
Финансирането от Фонд „Социална закрила“ е в размер на 50 хиляди лева с ДДС. Срокът за кандидатстване е до 31 март.
Касае се за извършване на ремонтни дейности на сградата, включващи ремонт на вентилационна система, подмяна на дограма, боядисване на помещения.
В докладната е посочено, че с реализацията на проекта ще се подобри материалната база, както и качеството на социалната услуга.
„За миналата година стойността на проекта била 30 хиляди лева. Община Шумен е обявила обществена поръчка, но не се явил нито един кандидат“, сподели зам.-кметът по социални дейности и здравеопазване д-р Светлана Маркова. И при прякото договаряне не се е появил кандидат да ремонтира сградата.
Тази година сумата била увеличена на 50 хиляди, като общини, които имали виновно неизпълнение на договорите нямали право да кандидатстват.
„Има риск в този тип проекти“, заяви д-р Маркова. Тя уточни, че е необходимо решение на Общинския съвет за кандидатстване по въпросния проект.
До края на ноември трябвало да бъдат фактурирани всички видове дейности за бюджетната година.
„Ние сме длъжни да направим всичко възможно, без да отклоняваме средства от местните приходи“, обобщи зам.-кметът.
Пълна подкрепа от комисията получи и докладната за включването на Община Шумен, заедно с други 6 общини от Североизточна България, за държавно финансиране за възстановяване на водопроводната система „Дунав“, като алтернативно решение при безводие.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПрецедент: Общински съветник напусна заседание на комисията по бюджет и финанси
Следваща статияОблаци и дъжд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here