дом Общество Комисията за младежки дейности одобри отдаването под наем на общинската тенис база

Комисията за младежки дейности одобри отдаването под наем на общинската тенис база

0
ДЯЛ

Комисията „Младежки дейности и спорт“ гласува единодушно за предоставяне под наем на „Общинска тенис база“.
„Началната конкурсна цена ще бъде 60 хиляди лева за целия период. Предлага се на Общинския съвет да разреши на бъдещия наемател да извърши да извърши описаните дейности в решението. Търсили сме баланса в интерес на Общината“, каза Росица Антонова, зам.-кмет по икономическо развитие.
Спортен обект „Общинска тенис база“ на ул. „Преслав“ в Шумен представлява публична общинска собственост. Имотът е с площ 4 582 кв.м, включващ сграда със застроена площ 82 кв.м, състояща се от кафене – клуб, склад, треньорска стая и сервизни помещения, според докладната.
За предоставянето на обекта под наем е подадено писмо за инвестиционни намерения от Сдружение „Тенис клуб „Шуменец“. Предлага се обектът да му бъде предоставен за срок от 10 години, като се ангажира да плаща ефективно част от определения наем и да извърши инвестиции в обекта.
Към настоящия момент имотът се управлява от Общинско предприятие „Жилища и имоти“.
Общинският съвет трябва да одобри част от предложената цена, но не по-малко от 20 хиляди лева да бъде изплащана под формата на равни годишни вноски.
За останалата част от предложената цена, не по-малко от 40 хиляди да бъдат извършени строително-ремонтни работи в обекта за срок от 3 години от сключването на договора.
В търга могат да участват Спортен клуб, Спортна федерация, вписани в съответния регистър. Изискванията те да не се намират в производство за обявяване в несъстоятелност, не са в ликвидация. Нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към държавата и общините.
От дневния ред на предстоящата сесия отпада точка 5 – докладна на кмета относно приемане на актуализация на Правилник за финансиране на младежки проекти в изпълнение на „Стратегия за развитие на младите хора“ в община Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзлъчиха победителите в турнира по шах от Общинските ученически игри
Следваща статияГоляма Задушница е, почитаме паметта на мъртвите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here