дом Култура Колективът на СУ „Панайот Волов“ отпадна от номинациите за „Наградата на Шумен“

Колективът на СУ „Панайот Волов“ отпадна от номинациите за „Наградата на Шумен“

1
ДЯЛ

Колективът на СУ „Панайот Волов“ отпадна от номинациите за „Наградата на Шумен“ в сферата на образованието. Със седем гласа „за“ Комисията по номинациите отстрани учебното заведение поради неспазване на процедурата за номиниране в категория „Педагогически колектив в системата на училищното и извънучилищното образование“. В тази категория за наградата ще се бори екипът на Ученическа спортна шкала „Хан Крум“.
Безапелационно със седем гласа „за“ до участие в гласуването за престижното отличие достигнаха Красимир Калоянов в 12 клас на ПМГ „Нанчо Попович“ в раздел „Ученик на годината“в хуманитарната и природоматематическата област.
„Ученик на годината“ в сферата на изкуствата и спорта е номиниран Александър Димитров – възпитаник на ЦПЛР-ОДК.
В областта на професионалното обучение за „Ученик на годината“ е предложен Денис Мустафов от ПГМЕТТ „Христо Ботев“.
За „Студент на годината“ в областта на природните, математическите и техническите науки до участие в гласуване за „Наградата на Шумен“ бе одобрена номинацията на Сабина Василева – възпитаничка на Шуменския университет, специалност „Физика“.
Също със седем гласа за „Наградата на Шумен“ в раздел „Учител на годината“ в областта на природните, математическите и техническите науки ще се бори Слави Димов – преподавател по физическо възпитание и спорт в IX ОУ „Панайот Волов“.
Оспорвана бе борбата в категорията „Учител на годината“ в системата на предучилищното образование. Четирима от членовете на комисията поставиха на първо място Светла Патева – старши учител по музика в детска градина „Дружба“. Патева получи и три номинации за втора позиция. Три номинации за първото място в същата категория получи Лиляна Спасова – старши учител в детска градина „Конче вихрогонче“. Четирима от гласувалите бяха поставили Спасова на второ място.
Андрей Андреев – преподавател по история в СУ „Йоан Екзарх Български“ и Дарина Бошнакова – старши учител по музика в СУ „Сава Доброплодни“ ще се конкурират за наградата в категория „Учител на годината“ в сферата на хуманитарните науки.
В раздела за директор, зам.-директор на училище или обслужващо звено единодушно комисията даде седем гласа за номинацията на д-р Албена Иванова-Неделчева – директор на СУ „Сава Доброплодни“.
По седем номинации в категориите си събраха и преподавателите от Шуменския университет доц. Красимир Кордов за принос в природните, математическите и техническите науки и проф. Димитър Попов за принос в хуманитарните науки.
В категорията „Ученическа формация“ победител от гласуването излезе училищният отбор по баскетбол юноши на ПМГ „Нанчо Попович“. Шестима от комисията го поставиха на първо място и един на второ. С шест втори места за и едно първо „Наградата на Шумен“ в същата категория ще спори и театралната формация на НУ „Илия Р. Блъсков“.
Председателят на Надзорния съвет на „Алкомет“ Фикрет Индже бе единственият номиниран в раздела за спомоществователи.
Окончателното тайно гласуване, което ще определи носителите на „Наградата на Шумен“ в сферата на образованието, ще се проведе на 11 април от 14.00 часа в зала 203 на Общината.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧиталището в „Кирково“ получи нов компютър, горски педагози забавляваха малчугани
Следваща статияДискусия „Аутизмът – невидимото за очите“ събра експерти в Шумен

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here