дом Общество Коледните светлини грейват в Шумен на 11 декември

Коледните светлини грейват в Шумен на 11 декември

0
ДЯЛ

По традиция в навечерието на Коледа и Нова година, Шумен грейва в празнична украса. Тази година общоградското тържество, на което ще бъдат запалени хилядите празнични светлинки, е на 11 декември от 17.00 часа на откритата сцена пред сградата на театъра. С представлението за малки и големи „Дядо Коледа пристига“ празничният дух ще се възцари в областния град.
Тържествата за Коледа и Нова година в Шумен започват още на 4 декември в Регионалния исторически музей от 14.30 часа с детско ателие „Коледна светлина в стъкло“. В дните до празниците ще има много детски работилници, концерти и представления.
Шуменци ще имат възможност да посрещнат Новата 2020 година на площада. Празникът ще започне в 22.00 часа вечерта пред сградата на Общината. Звездите на празничния концерт ще бъдат музикантите от оркестър „Орфей“ с ръководител Георги Янев.

Коледно-новогодишната програма през декември
С празнични концерти, спектакли, изложби, ателиета, забавления за деца и възрастни Шумен ще се потопи в коледно-новогодишното настроение.
Детска работилница за коледни картички отваря врати от 14.00 до 16.00 часа в дните от 10-ти до 12-ти декември в детския отдел на Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“.
На 10 декември от 18.30 часа в зала “Проф. Венета Вичева” Симфониета Шумен кани почитателите на класическата музика на празничен концерт „Класика и съвременност“ с диригент Станислав Ушев и солисти Антоанета Добрева – Нети и Христо Сарафов.
Хор „Родни звуци“ заедно с Градския духов оркестър „Михаил Биков“ и Духовия оркестър „Търговище“ канят шуменци на празничен концерт „Коледна магия“ в голямата зала на театъра на 13 декември от 18.30 часа.
Драматично-кукленият театър “Васил Друмев” се включва в коледно-новогодишната програма с два спектакъла, посветени на децата на Шумен. “В очакване на Коледа” от Димитър Димитров ще се играе на 14 декември от 11.00 часа в зала “Патиланчо”. На 15 декември също от 11.00 часа на сцената в голямата зала на театъра актьори от трупата ще забавляват публиката със спектакъла “Коледни пакости” от Кольо Карагеоргиев.
На 16 декември от 17.00 часа в Младежкия дом ще се открие новогодишният базар “Коледария”, а в 18.30 в концертната зала на дома ще започне коледният концерт на НЧ “Асен Златаров” – 1872.
Ансамбълът за народни песни и танци “Шумен” с ръководител Катя Кайрякова ще представи празничния си коледно-новогодишен спектакъл “Коледни искрици” на 16 декември от 18.30 часа в зала “Арена Шумен”. На същата дата от 18.30 часа в зала „Проф. Венета Вичева“ ще се състои коледният концерт на хор “Бодра песен” с диригент Деница Узунова.
В седмицата от 16 до 20 декември Регионалната библиотека “Стилиян Чилингиров” организира за децата на Шумен коледна филмотека на анимационни филми. Кинопрожекциите ще бъдат от 10.30 до 14.00 часа в детския отдел на библиотеката.
Центърът за подкрепа на личностното развитие организира концерт “Коледен сън”, в който ще се включат всички клубове към центъра на 17 декември от 18.30 часа в голямата зала на ДКТ “Васил Друмев”.
По същото време – в 18.30 часа в концертната зала на Младежкия дом творческите формации при дома ще разкажат с музика и танц своята “Коледна приказка”.
Откриването на традиционната изложба “Зимен салон” на Дружеството на шуменските художници и Представителството на СБХ – Шумен е на 18 декември от 18.00 часа в ХГ “Елена Карамихайлова”.
Също на 18 декември в 18.30 в театралния салон на НЧ “Тодор Петков – 1963” започва празничният концерт на Ансамбъла за народни песни и танци “Мадара” и на Детския фолклорен ансамбъл „Звънче“.
На 19 декември от 17.00 часа в зала “Арена Шумен” ще се състои церемонията по награждаване на 10-те най-добри спортисти на Шумен за 2019 година.
Празничният концерт “Коледни звезди” на съставите към НЧ “Добри Войников – 1856” е на 19 декември от 18.00 часа в концертната зала на читалището.
Школите по балет към НЧ “Боян Пенев – 1949” и ЦПЛР-ОДК канят почитателите на балетното изкуство на 19 декември от 18.30 в голямата зала на театъра.
Снимка: Архив на 24shumen.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКоледна благотворителна акция за децата от ЦНСТ „Слънце“ в Каспичан
Следваща статияПри съседите: Арестуваха 37-годишна жена, убила баща си с нож

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here