дом Общество Кога ще стигнем…Добрич? Майки излизат на протест с искания за камери в...

Кога ще стигнем…Добрич? Майки излизат на протест с искания за камери в детските заведения

0
ДЯЛ

Майки настояват в детските заведения в Добрич да бъдат поставени камери за видеонаблюдение, които да регистрират евентуални прояви на агресия спрямо децата. Искането ще бъде поставено на протест „Не на насилието в детските градини, ясли,училища“, който ще събере родителите пред общината на 16 февруари, съобщи от името на инициаторите Милена Симеонова. Майките смятат, че видеокамери със записващи устройства трябва да бъдат поставени във всички занимални на детските градини и ясли, за да бъдат предотвратени нарушения. Протестиращите ще настояват и за въвеждане на мандатност за директорите на образователните заведения, за периодични тестове и обучения на служителите. По думите на Милена Симеонова родителският протест, който се организира и в други градове в страната, е провокиран от проявеното насилие в детска градина в Бургас, но и от други случаи на агресия в детски заведения, които не са публично оповестени.
Преди часове пък медии оповестиха новината, че внучката на най-известния българин в света Христо Стоичков е тръгнала на детска градина, в която родителите на децата могат да наблюдават случващото се там онлайн.
В Шумен мненията относно поставянето на камери за наблюдение в детските заведения са противоречиви. Анкета, която бе проведена от 24shumen.com през месец октомври миналата година показа, че 40 от 50 души, участващи в проучването адмирират „Биг Брадър“-а както при най-малките в яслените групи така и при каките и батковците в детските градини.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПлащаме данъци и осигуровки чрез банкови преводи без такси
Следваща статияГимназисти се запознаха с развитието на пазара на труда и най-търсените професии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here