дом Общество Кметът Христов посрещна делегация от побратимения китайски град Джънджоу

Кметът Христов посрещна делегация от побратимения китайски град Джънджоу

0
ДЯЛ

Любомир Христов връчи на г-н Ху Цюен символичен ключ за града

Кметът на Любомир Христов посрещна официална делегация от побратимения с Шумен китайски град Джънджоу.
Начело на китайската делегация е Ху Цюен, директор на Постоянния комитет на Конгреса на народните представители в Джънджоу. В нея са включени още Фу Гуейжун, директор на Комисията по здравеопазване на град Джънджоу, Сю Гуанйоу, директор на Постоянния комитет на област Ерки, народният конгрес на Джънджоу, Уан Дзюндзие, директор на Постоянния комитет на градския народен конгрес на област Синчжън, Ян Сяофън, зам.-директор на Търговското бюро на икономическата зона на летище Джънджоу и Цуей Пин, председател на Народната асоциация за приятелство с чужди държави в Джънджоу.
В началото на срещата високите гости размениха визитките си с шуменските си домакини. Кметът Любомир Христов запозна делегацията със своя екип и председателя на Общинския съвет проф. Борислав Беджев. Христов поздрави гостите и изрази задоволство от това, че за първи път в Шумен идват толкова високопоставени представители на тази китайска област, в която се намира побратименият град Джънджоу. Той изрази готовността на кметския екип за по-активно развитие на двустранните отношения и покани гостите да се запознаят с културата и историята на региона. „Бихме искали да обсъдим възможностите за развитие и задълбочаване на двустранното партньорство, междукултурния диалог, туризма и инвестициите. Въпреки че градът ни в сравнение с размерите на Джънджоу е много по-скромен, мисля, че Шумен би бил интересен както с историята си, културата си, така и с възможностите за развитие на бизнеса. През последните години има сериозно развитие на икономиката. Имаме инвеститори от Италия, Белгия, Израел, САЩ, Турция и др. и се надявам, че китайският бизнес също ще прояви интерес“, каза кметът по време официалните разговори в зала 203 на общината.
Г-н Ху Цюен благодари за гостоприемството и за топлото посрещане. „Щастливи сме, че имаме възможност да се докоснем до древната българска култура“, каза по време на срещата директорът на Постоянния комитет на Конгреса на народните представители от областта на Джънджоу. Той сподели, че в китайския град има все повече български стоки, включително и от Шумен. „Радваме се на добрите търговски връзки. Бихме искали още повече български производители да се възползват от нашите пазари, но се надяваме да развием двустранните отношения в областта на здравеопазването и образованието също. Ние в Китай изключително много ценим добрите двустранни отношения“, каза още г-н Цюен. Той припомни максима от китайската култура, според която най-силни и трайни взаимоотношения между хората се създават лице в лице и затова покани кмета да посети Джънджоу. Гостът обърна внимание на още нещо, с което Китай се гордее. По думите му страната има сериозни успехи в днешно време в областта на архитектурата и строителството, изключително внимание се обръща на железопътния и въздушния транспорт, които създават мостовете за двустранните отношения по целия свят. Китайските гости подчертаха, че градът им е средно голям за мащабите на Китай, с население от 11 милиона души. Мястото обаче е най-старият търговски център на страната. Има богато културно-историческо наследство, а легендарният манастир Шаолин се намира само на 45 минути от Джънджоу. Градът е разположен в съсредоточието на железопътните трасета в Китай. Летището на града има обособена икономическа зона.
Китайските гости благодариха за топлото посрещане и споделиха, че са останали дълбоко впечатлени от България.
Любомир Христов връчи на г-н Ху Цюен символичен ключ за града. „Вратата на Шумен е отворена за Вас. Този ключ е знак за нашето приятелство и за желанието ни да продължим и да развием двустранните ни отношения,“ каза кметът. Гостите подариха на кмета и на председателя на Общинския съвет Борислав Беджев специално изработени постери, калиграфски изписани с пожелания за мир, развитие и просперитет на двете страни, картини на оризова хартия с характерните за древното китайско изобразително изкуство символи на изобилието и благоденствието.
Китайските гости благодариха за топлото посрещане и споделиха, че са останали дълбоко впечатлени от България.
Предстои китайската делегация да посети Индустриалния парк в Шумен.
Снимки: Пресцентър на Община Шумен
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТурски топ специалист в естетичната хирургия консултира безплатно във Варна
Следваща статияТанцовият състав „Пъргавелче“ изправи на крака публиката в руския град Подолск

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here