дом Общество Кметът Христов пред 24shumen.com: Въпросът за сградите на Старческия дом не търпи...

Кметът Христов пред 24shumen.com: Въпросът за сградите на Старческия дом не търпи отлагане

0
ДЯЛ

„Изборите преминаха и енергията, която всеки носеше за грижа за бъдещето на хората от третата възраст някак отлетяха“. Така кметът на Шумен Любомир Христов коментира пред 24shumen.com отсъствието на общински съветници при вчерашния оглед на старите сгради на Старческия дом, въпреки отправената покана да присъстват.
„Такова поведение не ме изненада, но ме изненада, че хората, които афишират в своята политика загриженост към хората и специално към възрастните, не се появиха. Съветниците най-вероятно не са и ходили там, за да видят какви са условията на живот и разликата в новия дом, където старите хора ще живеят“, продължи той.
Желанието му било да се намери общо решение относно съдбата на стария център тъй като все ще се намери после някой да коментира, че това не е правилно.
Градоначалникът ще постави въпроса на предстоящата сесия на Общинския съвет в четвъртък и ще отправи нова, поредна покана към съветниците.
Сградите, в които се помещаваше Домът за възрастни хора са строени през 1935 година на площ от 10 декара.
Новата сграда вече е оборудвана с доста екстри за удобство на възрастните обитатели. Документацията за издаване на Акт 16 вече са внесени в Дирекция за национален строителен контрол. Чака се сформиране на комисия, която да излезе със становище след извършен оглед на място.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът на Никола Козлево с отличие от Синдиката на българските учители
Следваща статияГлоби от 100 до 2 500 лева грозят неизрядните билкозаготвители

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here