дом Други Кметът Христов иска съдействие от прокуратурата за премахване на незаконните кабели в...

Кметът Христов иска съдействие от прокуратурата за премахване на незаконните кабели в Шумен

0
ДЯЛ

Над 40 000 лева струва на общината премахването на незаконно поставената въздушна кабелна мрежа в града досега. От началото на кампанията досега са свалени повече от 6 километра кабели, но вместо да намаляват доставчиците на интернет и телевизия продължават да опъват незаконно жици по стълбовете за улично осветление. Кабели поставят и фирми без лиценз. Техните имена са известни, но не общината е органът, който трябва да констатира, че те извършват нарушение на закона. Това каза на брифинг пред журналисти кметът на община Шумен Любомир Христов.
“Затова ще поискаме прокуратурата да започне проверка на законността на кабелите. Харчим пари на шуменци. Вместо да работим по обекти от общинската програма за управление, се налага да пренасочваме машини, техника и работници от нашите предприяти да режат кабели. Принудени сме да предприемем и други мерки. Изтекоха всички възможни срокове, които дадохме. Подготвили сме справка, която ще представим в прокуратурата и ще тъсим тяхното съдействие, за да можем да се справим с този проблем”, обясни пред журналисти кметът Любомир Христов.
Кметът припомни, че до всички фирми са изпратени съобщения за това, че трябва сами да премахнат въздушната си мрежа. По думите му все пак в града има и оператори, които са започнали да изграждат подземна мрежа. „Български пощи разполага с подземни тръби, в които могат да бъдат поставени тези кабели, но срещу заплащане.“ Окачването им по електрическите стълбове е безплатно и на гърба на шуменци, защото е незаконно. Спомняте си, че през зимата повече от 40 електрически стълба аварираха и с общински пари трябваше да бъдат ремонтирани, обясни Христов.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМинистърът на културата Боил Банов пристига на работна среща в Шумен
Следваща статияШуменски малчугани „участваха“ в уличното движение с помощта на интерактивни игри

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here