дом Общество Кметът Христов даде ход на обновленията в шуменските школа

Кметът Христов даде ход на обновленията в шуменските школа

0
ДЯЛ

Първа копка по обновленията в четирите шуменски училища бе дадена днес в СУ „Трайко Симеонов“, където ще бъде изграден външен асансьор, предаде репортер на 24shumen.com от мястото на събитието. Асансьорът ще бъде външен и ще се изкачва до четвъртия етаж на школото. Той е предвиден за лице в неравностойно положение.
Цялото реновиране на учебното заведение е на стойност 4 млн. и 250 хил. лева. Ще бъде подменена фасадната дограма и ще се изградят фасадна топлоизолация, хидроизолация и топлоизолация на покрива. По проекта е предвидено да бъдат подменени радиаторите в сградата. Предстои обновяване на дворното пространство. Ще бъдат поставят нови пейки, кошчета, както и ще се извърши ремонт на металните оградни пана.

Церемонията по освещаването бе извършена от Отец Димитър, а старт на ремонтните дейности даде кметът Любомир Христов. „Обстановката в цялото училище ще бъде коренно променена, оттук нататък е важно вие да пазите това, което е направено, защото е за вас, направено е, за да се чувствате по-уютно и по-приятно в училище.“ С тези думи Любомир Христов се обърна към учениците и учителите в училището.
Директорът на СУ „Трайко Симеонов“ Галина Сакарова благодари на общината за усилията, които полага за подобряване на училищната база.

Сред официалните гости бяха общинските съветници Бисерка Йовчева, Даниела Русева, зам.-кметът по строителство Боян Тодоров, зам. областният управител Петко Шаренков и зам.-кметът по образованието Найден Косев. Новото съоръжение ще бъде изградено по проект „Подобряване на образователната инфраструктура в град Шумен“ на Оперативна програма „Региони в растеж“. Строителните дейности ще бъдат извършени от „Интегрирани строителни системи” ЕООД.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАкция „Абитуриент“: Засилено полицейско присъствие в празничните дни
Следваща статияДесетки етноси заявиха участие за Етнофолклорен събор „Черга“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here