дом Други Кметът Нуридин Исмаил vs ДПС: От партията ме изключват заради измислени неща

Кметът Нуридин Исмаил vs ДПС: От партията ме изключват заради измислени неща

0
ДЯЛ

Категорично не приемам мотивите за изключването ми от ДПС, заяви Нуридин Исмаил, кмет на Хитрино, в коментар на решението на Централното оперативно бюро, цитиран от „Фокус“. „Изключването го приемам, това е Централно ръководство, по такъв начин са видели нещата, но категорично не приемам мотивите. Едното силно се разминава с другото. От партията ме изключват за неща, които са измислени и са свързани с управление на средства, за които аз отговарям пред други институции“, заяви Нуридин Исмаил. Той посочи, че във връзка с възстановяването на село Хитрино, пострадало от взрива на жп гарата през декември 2016 година, досега са харчени основно средствата от БЧК и от Социалния фонд.
„Нека да попитат ръководството на БЧК дали тези пари са харчени съобразно решенията на Обществения съвет и какви са ни отчетите, в края на всеки месец правим отчет, липсва ли такъв или някакъв документ, който е бил изискан, или напротив има нещо в повече представено, относно парите от Социалния фонд, в социалното министерство има управляващ орган и плащания се правят след тяхно одобрение“, каза Нуридин Исмаил. Той посочи още, че от набирателната дарителска сметка на Община Хитрино са изхарчени много малко средства, основно за обезщетение и лечение на хората, пострадали най-много от взрива, но винаги с решение на Обществения съвет.
Нуридин Исмаил каза, че за него е необяснимо да се излиза с толкова обидни аргументи. „Не приемам обвинения нито като прозрачност, нито за бързина, нито за адекватност, аз съм доволен от всичко онова, което успяхме да свършим досега, и от екипа си, и от Обществения съвет и няма напрежение в селото, ако има един двама в бизнеса, които не са си застраховали имотите и на тях аз няма как като кмет да помогна, ако това са хората, които са се оплакали си е техен проблем и ако някой им е обещал да им помогне“, заяви Нуридин Исмаил. Той заяви още, че не може с лека ръка да се хвърлят толкова големи обвинения. „Това са пари, дадени от хората от държавата и от общините, не може с лека ръка да казваш „там стават някакви неща“, без въобще да си в течение на случващото се“, каза Нуридин Исмаил. Според думите му, заради съпричастността и добротата на всички, дарили средства за Хитрино, не е жалил време, за да бъдат хората в течение на разходването им.
„Няма да позволя това да са грозните сцени и грозните мотиви, ако някои хора искат политически да се разправят с мен“, категоричен бе Нуридин Исмаил и обяви, че утре ще даде специална пресконференция.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДПС изхвърли от редиците си кмета на Хитрино Нуридин Исмаил, държал се нагло
Следваща статия„Hello, my land“ на 10-годишната шуменка Хрисияна Минчева я вкара в историята на филателията

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here