дом Общество Кметът на Нови пазар забрани къпането във водоемите

Кметът на Нови пазар забрани къпането във водоемите

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Къпането, гребането във водните обекти на община Нови пазар и използването на плавателни съоръжения с развлекателна цел в язовири и напоителни канали е забранено.
Заповедта на общинския кмет Георги Георги издадена на основание на Закона за защита при бедствия и в изпълнение на Наредбата за обезопасяване на водните площи с цел предотвратяване на нещастни случаи.
Водните обекти не отговарят на санитарно-хигиенните норми и нямат издадени разрешителни за този вид дейности. Собствениците и ползвателите им да поставят обозначителни знаци/или възстановят липсващи табели „Къпането забранено“ и предупреждаващи за опасността от удавяне, е записано в разпореждането на градоначалника.
При нарушаване на забранителния режим и инциденти лицата да вземат мерки за оказване на лекарска помощ, сигнализиране на Центъра за спешна помощ на тел. 112. и уведомяване на денонощния дежурен по Община.
Директорите на учебните заведения при организирани прояви да не допускат къпането на децата в реките и язовирите. Същите да извършват инструктаж на учениците за опасността от безконтролното къпане в охраняеми и неохраняеми водоеми и ги запознаят с настоящата заповед.
На кметовете и кметските наместници в населените места е възложено да организират разяснителна работа за опасността от къпане в непригодените и необезопасени водоеми. Те трябва да осъществяват контрол по изпълнение на заповедта и да информират при нейното нарушаване за предприемане на административно-наказателни мерки.
Нарушенията за заповедта се установяват с актове на длъжностни лица на Общината, органите на Районно управление Нови пазар, инспекторите по обществения ред.
Разпореждането да се сведе до знанието на собствениците и ползвателите на водни обекти. А населението да бъде запознато със забраната посредством социалните мрежи, чрез поставянето на обичайните места за информация на територията на общината и публикуване на електронната страница.
Снимката е илюстративна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕНЕРГО-ПРО предупреждава клиентите за фишинг атаки от името на компанията
Следваща статияОстава в ареста шуменката, издирвана в Италия за кражби и ползване на чужди банкови карти

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here