дом Политика Кметът на Мадара предлага референдум за отделяне на селото от община Шумен

Кметът на Мадара предлага референдум за отделяне на селото от община Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: Иван Иванов

Предложение от кмета на Мадара за провеждане на местен референдум с въпрос: „Съгласни ли сте село Мадара да се отдели от община Шумен и да се присъедини към съседната ни община Каспичан?” е една от точките в дневния ред на редовното месечно заседание на Общински съвет-Шумен. Дневният ред беше приет от Консултативния съвет на онлайн заседание. В началото му председателят на Общинския съвет Красимир Минчев информира, че Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България е получила отговор от Министерството на здравеопазването, че присъствени заседания трябва да се провеждат само в краен случай.
Съветниците ще обсъдят още промени в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Шумен, отнасящи се до таксите в детските градини и ясли и входните такси в Градската художествена галерия.
По предложение на кмета Любомир Христов ще бъдат приети мерки за справяне с икономическите последици от извънредната епидемична обстановка във връзка с пандемията от COVID-19.
Съветниците ще обсъдят и предоставяне на активи – публична общинска собственост, на ВиК-Шумен. Съветникът Добромир Драев предложи на заседанието на Екологичната постоянна комисия, която ще обсъжда тази точка, да присъства представител на ВиК асоциацията.
В дневния ред е включена и докладна записка, в която се предлага предсрочното прекратяване на мандата на директора на Общинския медиен център.
Ще бъде гласувана още Програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2021 г.
Ще се извърши и избор на комисия, която да проведе процедурата по номиниране на кандидати за нов обществен посредник на община Шумен.
Дневният ред на януарското заседание на Общински съвет-Шумен, което ще се проведе онлайн на 28 януари от 09.00 ч., съдържа 27 точки.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: Възрастна жена загина при пожар в дома й
Следваща статияПет планови операции ще бъдат извършени в МБАЛ – Шумен днес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here