дом Общество Кметът Любомир Христов обеща подход за деца с двигателни проблеми в Трето...

Кметът Любомир Христов обеща подход за деца с двигателни проблеми в Трето основно училище

0
ДЯЛ

Специален подход за деца с двигателни проблеми поиска директорът на Трето основно училище „Димитър Благоев“ в приемния ден на кмета на Шумен. Нямаме оплаквания от родители, но е редно да бъде изграден подход към стълбищата за по-лесното предвижване на децата, каза Илка Карева. Според нея стъпалата не отговарят на изискванията за ученици с увреждания.
Поемам ангажимент да се реши този въпрос, но искам да знам защо не бяха усвоени 50 хил.лева, които Общината осигури за изграждане на ограда на училището, попита Любомир Христов. Защо не започна ремонтът, пречки ли имаше, продължи с въпросите градоначалникът.
Карева постави въпроса и за строителството на физкултурен салон и има ли възможност Общината да изработи някакъв проект. Според директора трябвало да се търсят варианти училището да бъде включено в Програмата на Министерството на спорта за строителство на спортни съоръжения.
Относно подобренията за деца с увреждания кметът уточни, че ще изпрати общински експерти, които да огледат на място стълбищата. И ще преценят какви подобрения могат да бъдат изградени, и колко ще струват.
Представители на училищния съвет заявиха, че за посрещане на 60-годишнината от създаването на училището през есента, материалната база трябва да бъде в по-добро състояние.
Финансова подкрепа от Общината поискаха читалищни дейци за сградата в кв.“Мътница“. Те съобщиха, че читалището се руши и вече е опасно за хората.
Кметът заяви, че най-вероятно за тях ще се търси друга подходяща сграда.
Секретарят на читалището увери, че читалището е приключило финансовата година с печалба. И те не са дошли просто да молят за пари, а имало насреща конкретни резултати.
Според Христов това читалище е ярък пример, че читалищата по селата не са „заспали“.
От 12 жители на Шумен, поискали среща с кмета, пристигнаха само петима заради лошото време.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНяма бедстващи хора на територията на област Шумен
Следваща статияНа АМ „Хемус“: Лоша видимост, силен вятър и снегонавявания

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here