дом Бизнес Любомир Христов: Фирмите по водния цикъл имат 14 дни да възстановят пропадналите...

Любомир Христов: Фирмите по водния цикъл имат 14 дни да възстановят пропадналите пътни участъци

0
ДЯЛ

Кметът на община Шумен Любомир Христов даде 14-дневен срок на фирмите от ОБЕДИНЕНИЕ „АКВА БИЛД ШУМЕН“, ДЗЗД, гр. София да отстранят дефектите по уличната мрежа, появили се при извършване на строителните дейности при изпълнението на обект „Рехабилитация и разширение на канализационната мрежа и съпътстващата водопроводна мрежа за град Шумен – етап 2″ по ОП Околна среда 2007-2013 г.
Комисия, в състава на която бяха поканени и представители на строителните фирми от обединението, е констатирала наличието на пропадания и нарушения на пътната настилка. Резултатите от проверката са описани в поредното писмо, изпратено на 17 май до Георги Станилов, управител на „СТАНИЛОВ“ ЕООД и представляващ обединението ОБЕДИНЕНИЕ „АКВА БИЛД ШУМЕН“, ДЗЗД, гр. София. В него е приложен и констативният протокол, в който са посочени пропадания, пропуквания на асфалта и улягане около ревизионни шахти по улиците „Университетска“, „ Ален мак“, „Поп Андрей“, бул. „Симеон Велики“ и др. Представен е и снимков материал. Дефектите трябва да бъдат отстранени в срок от 14 работни дни от датата на получаване на писмото.
В текста се посочва още, че трябва да бъде извършено и спешно обезопасяване на участъците със силно пропаднали пътни настилки, които представляват сериозна предпоставка за възникване на пътно-транспортни произшествия по уличната мрежа на града.
От общинската администрация уведомяват изпълнителите, че ако дефектите не бъдат отстранени в указания срок, Община Шумен ще възложи изпълнението на дейностите на друго юридическо лице, а направените разходи ще бъдат търсени от изпълнителите на строителството по Воден цикъл – Лот 2.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРумънски камион потроши ел. стълб, къща и два автомобила в село Климент
Следваща статияВръчиха за пети път наградата „Розалина Трутман” в Шуменския университет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here