дом Общество Класификацията на медицински отпадъци става комплексна услуга

Класификацията на медицински отпадъци става комплексна услуга

0
ДЯЛ

Класифицирането на медицински отпадъци става комплексна услуга. Това съобщиха от РИОСВ-Шумен.
Промяната е във връзка с влязло в сила изменение на Наредба №2 за класификация на отпадъците, утвърждаването на работни листи за отпадъци от подгрупата на медицинските отпадъци от хуманното здравеопазване с код – 18.01., придобива характер на комплексна услуга. Промяната засяга лицата, боравещи с отпадъци от родилната помощ, диагностиката, медицинските манипулации или профилактиката в хуманното здравеопазване.
Във връзка с изменението, документите за класификация от споменатата подгрупа ще бъдат предоставяни по електронен (служебен) път за становище до РЗИ, на чиято територия се образува отпадъкът в тридневен срок от постъпването им в РИОСВ.
За услугата по издаване на становище от здравните инспекции, лицата ще заплащат държавна такса в размер на 43 лева, определена с тарифата по чл. 46 от Закона за здравето.
Таксата ще се заплаща по банков път по сметката на съответната Регионална здравна инспекция.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМалки художници от Шумен с награди от международен конкурс
Следваща статияПилотна система за разделно събиране на отпадъци ще стартира във Велики Преслав и село Троица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here