дом Общество Ким Чен Ун, Волтер и „прокажените тълпи“

Ким Чен Ун, Волтер и „прокажените тълпи“

0
ДЯЛ

Жив ли е Ким Чен Ун или не? Много тревожен въпрос из българските медии. Нещо от сорта на имал ли умник Гюро глава или нямал. Докато героят на Елин Пелин си е като роднина за народопсихологията ни, то драмите около 38-мия паралел не ни засягат особено. Но все пак присъства като доза екзотика из „Мисирково“, разбирайте-полето за изява на болшинството от персонала из медиите.
Едно нещо в биографията на последната издънка Ким е далеч по-интересна. „Един свят без Северна Корея не е нужен“, с тези думи, по време на военно заседание, най-малкият син на Ким Чен Ир печели бъдещата длъжност на наследник на династията.
Да се върнем на родните ширини. Близо петдесет дни извънредно положение. Обществото е изнервено, но и разделено. За и против мерки и теглилки. Бъдете сигурни, че скоро ще останат само вторите. Защото теглото вече се усеща. Едни са на страната на забраните, други искат свобода и работа. И противопоставянето е очевидно. Не присъства обаче в „Мисирково“, по обясними причини. Но все още социалните мрежи не са на властова хранилка.
Противопоставяне, което е осезаемо в целия свят. В някои точки вече предизвиква конфликти. В „Мисирково“ обаче те не са новина. Ким дали е жив измества фокуса.
За любителите на конспирацията се появиха чипове, които да се „напраскат“ в хората ведно с някаква ваксина, която инак Бил Гейтс разработвал от три години (интересно защо), и после да се контролират хората чрез 5G.
Такива и още доста. Сайънс фикшън фикция. Едва ли са необходими точно тези похвати, когато всички световни медии си свършиха подобаващо ролята на хора в трагедията „Коронавирус“. Хоровата партия продължи с упоритото втълпяване, че всичко ще продължи с години. Опипване на почвата в стартиралото масово противопоставяне, в което мерки и теглилки са в челен сблъсък. Със сигурност то ще породи някакъв извратен синкретизъм. Богато опложданата идея за социална дистанция ще има своето отроче. И вероятно ще върне обществата на ниво родово-общинен строй. Сигналите за години борба с коронавирус, за разделение на масите, са категорични. От ООН предупредиха за израждащи се мерки в откровена диктатура в редица държави, потъпкване на основни права и свободи. Предупреждението ще заглъхне. Както самата организация извоюва ролята си, през последните десетилетия, единствено на любопитен наблюдател на редица световни събития. Но безмълвен и винаги на първия ред.
Притеснителното е, че корона истерията ще формира общества, в които единението ще е престъпление, а тълпите-считани за прокажени. За по-лесен контрол на отделния индивид в насилствено налагания аутизъм не ще са необходими ни ваксини, ни 5G-та.
Зомбирането на обществото чрез собствените му страхове ще доведе мисията докрай.
С други думи, тълпата трябва да бъде разпръсната, за да се отслабят силите й.
И тук, ако перифразираме младият Ким Чен Ун, то „Кому е нужен такъв свят?“. И защо?
И не забравяйте Волтер-„Който успее да ви убеди да вярвате в абсурди, може да ви убеди да извършвате зверства“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПредложение: Учебната година да приключи дистанционно, а децата влизат в клас само за матурите
Следваща статияОблаци и дъжд в четвъртък

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here