дом Общество Кауза: Община Велики Преслав набира доброволци в помощ на възрастни хора

Кауза: Община Велики Преслав набира доброволци в помощ на възрастни хора

0
ДЯЛ

Кампания по набиране на доброволци за оказване помощ на възрастни, самотноживеещи и трудноподвижни хора организара Община Велики Преслав. Инициативата е била подкрепена от кмета инж. Янко Йорданов и от общинска администрация.
„Изискванията към доброволците да са над 18 години и да са клинично здрави”, съобщи за 24shumen.com Дарина Минева, завеждащ „Пресцентър” в Общината.
Преди публикуването на обявата на сайта доста граждани позвънили в местната администрация и сами предложили да бъдат в помощ на хората в нужда.
„Очакваме интерес към кампанията и подкрепа”, каза Минева.
Досега са регистрирани трима доброволци, но тя очаква, че броят им ще нарасне до края на работния ден и в следващите дни.
Ангажиментът на желаещите да помагат ще бъде да посещават възрастните хора и такива със здравословни проблеми като им закупуват хранителни продукти, лекарства. А ако се наложи ще ги придружат до личния лека а също ще им оказват и психологическа подкрепа в трудния момент.
На телефон 0538 48 236, всеки ден от 8 до 17 часа може да бъде заявено желание за участие в благородната кауза.
Можем да бъдем добри! Нека помогнем на хора, които няма на кого да разчитат, завършва апелът.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГорещи телефони за въпроси във връзка с противоепидемичните мерки в община Шумен
Следваща статияЗадържаха в ареста 57-годишен мъж от шуменско село, блудствал с 9-годишно момиченце

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here