дом Общество Както в миналото: В първопрестолна Плиска стрелят с лъкове

Както в миналото: В първопрестолна Плиска стрелят с лъкове

0
ДЯЛ

Националният историко-археологически резерват „Плиска“ е домакин на второто издание на Международен турнир по стрела с лък.
Изискванията на регламента, обявен от организаторите, Сдружение за възстановяване и съхранение на българските традиции „Авитохол “ Варна – в турнира да участват само лъкове с исторически достоверен дизайн и без поставка за стрелата, без спусъци, мерници и отбелязвания по лъка. Попадение след рикошет не се зачита.
Няма изисквания за материала, от който са изработени стрелите, както и за исторически облекла,
Целта на събитието е състeзателите да помогнат на публиката да се пренесе в традициите на предците и да почувства чрез красиви емоции, атмосферата в първопрестолна Плиска.
Определени са две отделни трасета, в два етапа.
Една от дисциплините включва стрелба по мишена с големина на ябълка, стрелба по картонени мишени на разстояние 10 м, подредени върху щит, всяка от които е с различни размери.
Предвидена е и стрелба по концентрична мишена, както и право в седеж и по далечна мишена.
Специалният 3D етап включваше стрелба през пролука по 3D мишена – заек, бобър, лисица, глиган, мечка.
Класирането ее отделно за мъже и жени. Надпреварата продължава и днес.
Снимката е илюстративна.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКъсметлия от Шумен позна 9 от 9 числа, прибра 40 000 лева
Следваща статияТрети ден жителите на ж.к. „Херсон“ са без вода

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here