дом Общество Какво сторихте на 36 години? Това е времето за… бесило!

Какво сторихте на 36 години? Това е времето за… бесило!

0
ДЯЛ

Какво ще сторите, когато станете на 36 години? А какво сторихте, когато бяхте на същата тази възраст?
Кажи-речи половин човешки живот. И много, и малко. Не е време за равносметка, не е време и за изоставяне на мечтите. Време е за… бесило.
На тази възраст Васил Левски превърна себе си в безсмъртието на мечтата. Химерата за равенството под слънцето на свободата, изгряло през мъглата в очите на роба, в сковаващия студ на шикалкавещия пред историята страхливец, из тъмата на гнусното предателство…
182 години от рождението на Апостола. Ще премине в обичайните венци, цветя, малко речи, тишина.
Замисляли ли сте се защо рождението на героите минава скромно, с наведени глави, без помпозност, а при смъртта им се вдига гюрултия сякаш сватба?
Защото няма значение кой и кога е роден, а как е умрял. Животът е безсмислен, ако главата е склонена, ако мълчанието все е злато.
Този свят е за смелите, гордите глави, крещящите за „свобода и правда”. Тяхната смърт е кладата, на която изгаря робът, не героят. Героите не умират. Но пък са обречени да ги честват страхливци, които мълчат, когато трябва да крещят, за които наведената глава е живот.
Животът е безсмислен, ако се живее измекярски.
182 години от рождението на Васил, 147 години от смъртта на Левски!
Остана само едно „Народе????”
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтбелязваме освобождението на Шумен и 182 години от рождението на Левски
Следваща статияМерки срещу африканска чума по свинете обсъдиха във Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here