дом Други Какво губи най-често шуменецът? Всяка втора вещ – върната на собственика й!

Какво губи най-често шуменецът? Всяка втора вещ – върната на собственика й!

0
ДЯЛ

На всеки се е случвало поне веднъж в живота си да се разсее и да загуби ключове, документи или други дребни вещи. След трескаво търсене, съпроводено с хиляди притеснения, следва отчаянието и примирението със ситуацията… до не отдавна, когато се появява групата за шуменци, загубили вещите си – „Изгубено или намерено из Шумен”. Всеки втори пост за помощ в нея завършва благополучно. Най-често шуменци губят ключове и портфейли. Разбира се, не липсват и случаи на изгубени детски обувки, играчки и …животни. Над 20 домашни любимци са се върнали при собствениците след обявена публикация.
Какво предлагаме в замяна? За да върне изгубени вещи или животни, шуменецът предлага пари, благодарности и … ракия. При справка на постовете в групата става ясно, че шуменци са добри хора. Всеки втори изгубен портфейл се връща при собствениците му, което е показателно, че в тези тежки времена, вярата в доброто все още е жива.

Идеята за групата се появява преди година и е провокирана от точно такъв случай. Мъж губи портмонето си, а ученик от Царев брод го връща непокътнат на собствениците му. Единадесетокласникът Д.Й. заедно със своя дядо са предали намереното в Районното полицейско управление веднага, след като са свършили учебните часове на момчето. От портмонето не е липсвала и стотинка. Това кара Биляна да създаде групата и да покаже, че добрите дела не са единичен случай.
И най-важното, шуменци наистина разчитат на съгражданите си да им помогнат в трудна ситуация.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВижте къде и кога спират тока днес, на десетки адреси в Шумен са възможни и смущения в електрозахранването
Следваща статияВ името на доброто: Момче отряза косата си, за да я дари (снимки)