дом Общество Казанджия се размина с глоба от 5 857 лева, но му прибират...

Казанджия се размина с глоба от 5 857 лева, но му прибират 530 литра ракия

0
ДЯЛ
Снимка: Агенция Митници

Казанджия от село Кочово се размина с глоба от 5 857 лева за притежание на 530 литра ракия без акцизен бандерол, но му конфискуват алкохола. Решението е на Районния съд във Велики Преслав. Решението идва, след жалба на собственика на огнената вода, срещу акт на Агениция „Митници“.
На 11 септември 2018 година служители на Митница-Варна и полицаи от Велики Преслав претърсили дома на Е.Д. Те се натъкнали на дамаждани, пластмасови туби и бидони пълни с ракия Общото количество на алкохола бил 530.3 литра. В имота имало и казан за изваряване на ракия. По изчисление на митничарите мъжът дължал 2 928.61 лева налог. Оказало се, че Е.Д. няма издаден документ за платен акциз. Тогава митничарите му съставили акт на стойност 5 857.22 лева или два пъти по-висок от дължимото. Постановено било и отнемане на незаконния алкохол.
Казанджията обжалвал акта в съда. Е.Д. се оправадл, че част от алкохолане била негова, а на още четири семейства. Съпругата му посочила, че притежават 15 декара овощна градина и още 25 декара лозе и от добитите плодове изварявали ракия. Районният съд във Велики Преслав взел под внимание тези доводи, защото не се знаело, кога е изварен алкохола – преди 2006 година или след това, понеже изискванията за акциз били различни.
Магистратите отменили наложената глоба от 5 857 лева, но потвърдили конфискацията на 530-те литра ракия.
Решението не е окончателно и може да се обжалва пред Административен съд-Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия32-годишен пешеходец почина в болница след пътен инцидент
Следваща статияЗапочват масирани проверки на шофьори за алкохол и наркотци в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here