дом Общество И тази година в Салманово ще се вихри фестивал на динята

И тази година в Салманово ще се вихри фестивал на динята

0
ДЯЛ

Жителите на село Салманово трескаво се готвят да посрещнат и отбележат самобитния празник на динята. Тази година фестивалът ще се проведе на 24 август под името „Весела и вкусна динена фиеста“. Часът и мястото няма да бъдат променени – 17.00 часа, центърът на селото.
„За 31-ви път местни хора и гости ще се веселят до зори на празника. Че ще кипят младежка енергия и емоции, в това сме повече от убедени. Организираме празник, който дълго ще се помни“, заявиха от читалището. Солидно участие в подготовката на феста има и Община Шумен.
Читалищните служители са категорични, че в уникалния празник акцентът е трудолюбието на хората и умението им да отглеждат огромни дини и затова нямат конкуренция в цяла Североизточна България. А потребността на хората да се веселят, е само детайл в картината. Посланието е едно и също от години – да се продължи традицията и да се предаде на идните поколения.
Сериозно в тазгодишното издание организаторите са помислили за празничната програма. Началото е поверено на оркестър „Варненци“.
Шоуто продължава на високи обороти със следните атрактивни изпълнения – носене на най-много дини в две ръце, скачане на въже с повече дини, най-бързо изяждане на любеници, но без употреба на прибори, търкаляне на плодове по неравен терен с препятствия, захранване на двама участника със завързани очи.
Победителите, както е редно, ще бъдат наградени.
С търговска цел ще бъдат подредени кулинарни изложби с ястия, базар на селскостопанска продукция – плодове и зеленчуци.
Организаторите дават шанс за изява – предвиден е литературен конкурс на тема „Диня“. Участниците ще си изберат жанра – стих, поема, разказ, пътепис.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлънчево с температури до 30 градуса
Следваща статияОрхан Исмаилов: НПСД ще участва самостоятелно на местните избори

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here