дом Общество И децата от Смядово се включиха в инициативата „Да отгледаш дърво”

И децата от Смядово се включиха в инициативата „Да отгледаш дърво”

0
ДЯЛ

300 ученици от Смядово и две села участват в „зелената инициатива” на Общината „Да отгледаш дърво”, която се осъществява с подкрепата на ”Гората.bg 100 000 садим гора”.
По идея на еколози, в администрацията са получени 300 пакета с материали за отглеждане на дръвчета. Те съдържат семена от червен дъб, жълъди и явор. Предоставени са пръст и етикети за имената на малките озеленители. Има предложения и по-големи деца от детските градини да засеят жълъди в саксии и полагат грижи за тях.
Избрани са и местата, където по-късно отгледаните дръвчета да бъдат засадени.
„Начинанието има изключително образователна цел”, категорични са експертите.
Община Смядово заяви още 300 медоносни дървета и 2 000 горски фиданки. При добро и благоприятно време те ще бъдат засадени от доброволци от общински учреждения и пенсионерски клубове в града и селата.
Снимка: pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДве коли се удариха край Коньовец, шофьорите избягаха от мястото на катастрофата
Следваща статияСанкция: Изключиха Бейзат Яхя от ДПС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here