дом Криминале Искри от спирачки на влак предизвикаха 3 пожара

Искри от спирачки на влак предизвикаха 3 пожара

0
ДЯЛ
Архивна/24shumen.com

През последните 24 часа дежурните противопожарни екипи в областта са получили и са реагирали на 10 сигнала за произшествия, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Шумен.
Три пожара, предизвикани от искри от спирачките на преминаващ влак са погасени до жп прелеза на село Добри Войниково, до село Велино и в землището на село Каменяк. Пожарите са в сухи треви и храсти и не са нанесени материални щети. Пожарът край Велино е бил на най-голяма площ- от 15 000 кв.м. Помощ в гасенето са оказали трима доброволци. Трите пожара са ликвидирани с помощта на 3 тона вода.
В 19:45 е приет сигнал за пожар в сухи треви и храсти до жп релсите на гр. Плиска. Към мястото на произшествието бил насочен противопожарен екип от РСПБЗН- Нови пазар. Помощ в гасенето на пламъците, които били на много голяма площ оказал още един екип от Нови пазар и един от Шумен. Пожарът, който бил на площ от 26 000 кв. м. бил ликвидиран с помощта на 13 тона вода. Причина за възникването му- небрежност при боравене с открит огън. Ликвидиран бил още един пожар вечерта в сухи треви и храсти до жп релсите на село Златна нива.
В 18:38 часа вчера е приет сигнал за пожар в кухня на жилище на ул. “Цар Борис I“ в Нови пазар. Към адреса бил насочен екип, който погасил пламъците с 5- л. вода. Причина за пожара- неправилно ползване на нагревателен уред. Опушени са около 30 кв. м. стени, унищожен е аспиратор, кухненски шкаф и стъклокерамичен котлон.
Два пожара в сухи треви са погасени в землището на Никола Козлево. Сигнал за първия е приет в 16:02 часа, а за втория в 19:46. Загасени са с общо 1600 л. вода. Материални загуби не са допуснати.
Без материални загуби е и пожар в отпадъци е град Смядово. Сигнал за него е приет в 15:28 часа вчера. Помощ в гасенето на пламъците са оказали доброволци от формированието в града. Пламъците, предизвикани от неизвестен извършител били на площ от около 180 000 кв.м. Ликвидирани са с помощта на 6 тона вода. Спасени от унищожаване са 1000 декара посеви.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпипаха шуменец с наркотици във Варна
Следваща статияШуменец нарита съгражданин, прати го в болница

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here