дом Общество Интересни и разнообразни събития предлага Симфониета -Шумен

Интересни и разнообразни събития предлага Симфониета -Шумен

0
ДЯЛ

От Симфониета – Шумен са подготвили интересни и разнообразни събития за почитателите на хубавата музика през март. Още в първия ден от пролетния месец поднасят на публиката празник за Баба Марта с приятна музика и чаша вино в компанията на световноизвестния цигулар Хари Ешкенази и сопраното Евелина Парапанова. В програмата са включени популярни произведения като Малка нощна музика от Моцарт, Менует от Бокерини, Oblivion от Астор Пиацола, музика от филмите „Усещане за жена“ и „Десперадо“, както и други музикални изненади.

За празника на жената 8 март пък ще свирят Теодосий Спасов, наричан още кавалджията на света и Илиян Илиев /кларинет/. Те ще изпълнят авторския концерт на Теодосий Спасов за кавал и кларинет, чиято премиера премина през есента в София, както и други негови произведения. Той е един от малкото съвременни български музиканти, които правят необикновен синтез между традиционен фолклор, джаз, класическа музика. Началото на концертите е от 18:35 часа в зала „Проф. Венета Вичева“.

От средата на месеца концертите вече ще започват от 19:05 часа. Първият късен концерт ще бъде на 15 март със солист Марио Хосен. Роденият в Пловдив цигулар често е наричан „Българският Паганини“. Този път той ще изпълни премиерно в Шумен Концертът за цигулка и оркестър от Марин Големинов. Тази година отбелязваме 110 години от рождението на големия български композитор с изпълнението на този красив цигулков концерт.

На 29 март гостува следващото колосално име от световните сцени. Пламена Мангова омагьосва публиката с неповторимите си интерпретации.

Plamena Mangova
Photo: Marco Borggreve

В края на месец март тя ще омае отново шуменската публика с изпълнението си на Втория клавирен концерт и Рапсодията за пиано и оркестър от Ференц Лист.
Повече информация можете да получите на телефони: 0899817808 и 08793201033.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГурбетчийски неволи: Фирма посредник прецака шуменски младежи с работа в чужбина
Следваща статияС пролетен концерт и мартенски базар деца събират пари за онкоболни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here