дом Култура Институтът за литература търси нови творци

Институтът за литература търси нови творци

0
ДЯЛ

Творческа работилница при Института за литература – БАН обявява следните конкурси по проект „Литературата – творчество, познание, умение“:
Конкурс за творческо писане (стихотворение, кратък разказ, есе);
Конкурс за литературоведска интерпретация „Ученици-критици“ – конкурсът е за интерпретация на текст от класически или съвременен български автор, без ограничение в избора на жанр.
В тях могат да участват всички ученици от гимназиален курс. Целта на конкурсите са да разшири литературните познания на учениците, да насърчи и развие уменията им за създаване на текст – художествен и интерпретативен, както и да стимулира творческите им интереси и способности, да ги въведе по увлекателен начин в литературата като многообразна и интригуваща територия.
Срокът за изпращане на текстовете е 31 август 2018 г. Участниците могат да изпратят текстовете си на email: tinka@ilit.bas.bg
В рамките на проекта ще бъдат издадени две книги, съдържащи наградените и номинирани текстове.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочна укрепването на участъци от брега и коритото на река Енчова
Следваща статияЗапочна приемът по 82 магистърски програми в ШУ