дом Общество Инж. Димо Бодуров: Газифицирането на града гарантира привличане на инвестиции

Инж. Димо Бодуров: Газифицирането на града гарантира привличане на инвестиции

0
ДЯЛ
Снимка: Община Велики Преслав

Подписка на 120 домакинства от Велики Преслав за газифициране на града и включването им като консуматори провокира среща между ръководството на Общината, общински съветници, граждани и представители на компанията „Арес Газ“ ЕАД.
Акцентите в разговорите са били „търсене на възможности за инвестиции за газопроводната тръба от Шумен към Велики Преслав“ и изграждане на газопреносна станция в промишлената зона и поетапно газифициране на стопански и частни обекти с оглед прогнозирането на консумация на природен газ, съобщиха от пресцентъра на Общината.
„Едно от поставените условия от компанията бе осигуряването на промишлени, а не битови абонати. При липса на интерес, не могат да бъдат покрити разходите и инвестицията би излязла много скъпо за тях“, заяви за 24shumen.com инж. Димо Бодуров, зам.-кмет на Велики Преслав. Той уточни, че предстои втора среща с компанията „Булгартранс газ“ относно тяхното инвестиционно намерение за този район.
Според зам.-кмета, с оглед предстоящото изграждане на Индустриална зона в града, газифицирането гарантира привличането на инвестиции и икономическия просперитет на града.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменски художник участва в Международен пленер в Румъния
Следваща статияПолезно за гурбетчиите: Как да възстановя здравните си права след работа в чужбина?