дом Общество „Индустрията в моя регион”: 125 ученици се включиха в тематичния конкурс

„Индустрията в моя регион”: 125 ученици се включиха в тематичния конкурс

0
ДЯЛ

Конкурсът “Индустрията в моя регион” се провежда за втора поредна година в Шумен. Организатори са Химикотехнологичният и металургичен университет, Българската асоциация на металургичната индустрия в партньорство и с финансовата подкрепа на „Алкомет” АД. Инициативата се осъществява под патронажа на кмета на община Шумен Любомир Христов.
Участниците са разделени в три възрастови групи. 92 деца от първи до четвърти клас са изпратили свои рисунки по темата за участие в конкурса. 33 са подадените от ученици есета в останалите две възрастови групи – от пети до осми клас и от девети до дванадесети клас. Жури от Химикотехнологичния и металургичен университет в София е оценявало творбите.
Най-добрите в трите категории ще бъдат отличени с предметни награди, а всички участници ще получат сборници, в които са отпечатани изпратените за конкурса творби. Целта е да се популяризира професионалното техническо образование, да се провокира интересът на младите хора към професията на металурга, като се укрепи връзката между образованието и бизнеса.
На церемонията по награждаването ще присъстват кметът Любомир Христов, Фикрет Индже, председател на Надзорния съвет на „Алкомет” АД, представители на ХТМУ, БАМИ, на университетското и училищното образование, учители и родители.
Церемонията по връчване на наградите на отличените ученици ще се състои на първи юни от 13.00 часа в танцувалната зала на Младежкия дом в Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКазусът „Шуменска вода”: ВАС окончателно отмени санитарно-охранителната зона на яз.“Тича“
Следваща статияДнес отбелязваме Световния ден без тютюнев дим