дом Общество Икономическа комисия подкрепи предложението за освобождаване на директора на ТВ „Шумен“

Икономическа комисия подкрепи предложението за освобождаване на директора на ТВ „Шумен“

0
ДЯЛ

С 4 гласа „за“ и 2 „въздържал се“ членовете на икономическа комисия приеха предложението за освобождаване от длъжност на директора на ТВ „Шумен“ Георги Софронов. Това стана днес по време на редовно онлайн заседание на постоянната комисия към Общински съвет-Шумен.
Докладната записка е внесена за разглеждане от съветника Венцислав Венков. В нея се предлага на кмета на общината Любомир Христов да освободи настоящия директор на местната телевизия и да се насрочи конкурс за нов.
Поради технически проблем Венцислав Венков не успя да аргументира предложението. Общинският съветник обаче не за първи път иска освобождаването на директора на ТВ „Шумен“.
На заседанието си днес общинските съветници отхвърлиха искането на кмета на Мадара за организиране на местен референдум за отделяне на селото от община Шумен и преминаването му към община Каспичан.
„Против сме отделянето на което и да е селище от община Шумен“, заяви категорично зам.-кметът Росица Антонова.
Сред аргументите за отделянето на селото кметът му Неделчо Неделчев е посочил желание за създаване на проекти по Оперативна програма „Развитие на селските райони“.
Общинските съветници Данаил Данчев и Сунай Садък обаче уточниха, че към момента старата програма е затворена, а новия програмен период още не е отворен и няма яснота какво точно може да се очаква. „В крайна сметка кметът на Мадара може да работи по проекти и без да се отделя от община Шумен“, коментира Сунай Садък.
С 3 гласа „против“ и 2 „въздържал се“ съветниците от икономическа комисия отхвърлиха искането на кмета на Мадара за отделяне на селото от община Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМая Манолова в Шумен: За промяната са необходими обединени усилия
Следваща статияЕлектронният прием в детските градини започва на 29 март

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here